Pregcheck-raskaustesti

pregcheck_raskaustesti_1kplPregcheck-raskaustesti on nopea ja luotettava. Testin tuloksen voi lukea jo muutaman minuutin kuluessa.

Pregcheck-raskaustestillä voit helposti selvittää oletko raskaana. Raskaustestin voi suorittaa jo ensimmäisenä päivänä sen jälkeen, kun kuukautistesi olisi pitänyt alkaa. Raskaustestin voi tehdä suoraan virtsasuihkusta tai ottaa näytteen puhtaaseen astiaan, josta virtsan voi imeyttää testiin. Virtsasuihkutesti on hygieeninen ja helppokäyttöinen. Raskaustesti on herkkä, joten sillä voit saada luotettavan tuloksen jo ensimmäisenä päivänä kuukautisten poisjäännistä.

Käyttöohjeet suomeksi Instructions in English | Instruktioner på svenska

Milloin raskaustesti tehdään?

Pregcheck-raskaustestin avulla voit saada positiivisen tuloksen jo oletettuna kuukautisten alkamispäivänä. Raskaustestin voi suorittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Jos haluaa tehdä testin ennen oletettua kuukautisten alkamispäivää tai oletettuna alkamispäivänä, kannattaa testi tehdä aamuvirtsasta, koska silloin mahdollinen HCG-hormonipitoisuus on korkeampi. Paljon ennen kuukautisten oletettua alkamispäivää tehtävien testien riskinä on väärä positiivinen tulos, joka voi johtua esimerkiksi hyvin varhaisesta keskenmenosta.

Miten testi tehdään?

Pregcheck-raskaustesti on niin sanottu virtsasuihkutesti, joten tarvittavan virtsamäärän voi imeyttää suoraan virtsasuihkusta tai halutessaan kerätä virtsaa sopivan määrän puhtaaseen astiaan ja imeyttää virtsan siitä testipuikkoon.

Huolehdi, että testi on huoneenlämpöinen (15-30◦C), ja poista imupintaa suojaava korkki. Suuntaa näytteenottopää alaspäin ja pidä sitä virtsasuihkussa vähintään kolme sekuntia. Pidä sen jälkeen testiä vielä noin 10 sekuntia näytteenottopää alaspäin. Laita tulppa takaisin paikalleen. Positiivinen tulos on luettavissa noin minuutin kuluttua, mutta negatiivisen tuloksen varmistamiseksi tulee odottaa kolme minuuttia. Testitulos on luettava viimeistään 5 minuutin kuluessa.

Tuloksen tulkitseminen

2018-05_pregcheck_tuloksen_tulkitseminen_1600x500

Raskaustestin tuloksen tulkitsemisessa on tärkeää noudattaa ohjeita ja niissä annettua viiden minuutin lukuaikaa. Viiden minuutin jälkeen testin tulos voi muuttua virheelliseksi. Viiden minuutin lukuaika johtuu siitä, että testi tehdään kotioloissa eikä steriileissä laboratorio-olosuhteissa, ja virtsanäyte ei ole puhdasta virtsaa vaan se sisältää luontaisesti erilaisia epäpuhtauksia. Tämä sääntö koskee kaikkia virtsasta tehtäviä kotitestejä.

Positiivinen tulos

Sekä tarkistusalueelle (C) että testialueelle (T) muodostuu selvät värilliset viivat. Tämä tarkoittaa sitä että olet raskaana. Testiviivojen väri voi vaihdella, johtuen eri HCG-hormonipitoisuuksista. Testi-ikkunan värjäytyminen punertavaksi on myöskin normaalia ja se johtuu virtsan koostumuksesta.

Negatiivinen tulos

Tarkastusalueelle ilmestyy vain yksi värillinen viiva. Testialueelle ei muodostu näkyvää viivaa. Tämä tarkoittaa sitä että raskautta ja/tai kohonnutta HCG-pitoisuutta ei ole havaittu.

Epäonnistunut testi

Värillistä viivaa ei näy lainkaan tai viiva näkyy ainoastaan testialueella, mutta ei tarkistusalueella. Tee raskaustesti uudelleen käyttämällä uutta testipuikkoa. Jos testi epäonnistuu jälleen, ota yhteyttä jälleenmyyjään tai valmistajaan.

Usein testien tuloksista puhuttaessa tulee esiin termi ”haamuviiva” tai ”viivan paikka”, jolla tarkoitetaan testi-ikkunasta heikosti erottuvaa erittäin vaaleaa viivaa. Legenda haamuviivasta johtuu täysin testin teknisistä ominaisuuksista sillä testi-ikkunan alueella pitää olla kohta johon mahdollinen positiivisen tuloksen viiva ilmestyy. Tämä kohta on käsitelty HCG-hormonin tiettyyn pitoisuuteen reagoivalla aineella, joten se muuttuu punasävyiseksi jos hormonitaso on riittävä.

Positiivinen tulos on selkeä eikä sitä voi sekoittaa haamuun. Jos tuloksesi epäilyttää kannattaa testi tehdä uudelleen 48 tunnin kuluttua, jolloin mahdollisesti HCG-tasosi on noussut korkeammaksi.

 

Pregcheck raskaustestit ja ovulaatiotestit tarjoavat edullisen ja luotettavan tavan todeta mahdollinen raskaus ja ovulaation ajankohta kotona testaamalla. Kaikki raskaustestien ja ovulaatiotestien pakkaukset on suunniteltu hillityn huomaamattomiksi, jotta ne voi huolettaa ostaa ruokakaupasta suurempaa huomiota herättämättä. Kaikissa raskaustestipakkauksissa ja ovulaatiotestipakkauksissa on mukana selkeät käyttöohjeet kolmella eri kielellä; suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.