Pregcheck-ovulaatiotesti

pregcheck_ovulaatiotestiliuskat_10kplPregcheck-ovulaatiotestin avulla voit määrittää ovulaatiosi ajankohdan ja siten otollisimman ajan hedelmöittymiselle. Pakkauksessa on 10 testiä ja 10 kertakäyttöastiaa. Ovulaatiotesti on erittäin herkkä ja se mittaa luteinisoivan hormonin tasoa virtsassa. Kun testitulos on positiivinen eli testi tunnistaa luteinisoivan hormonin ”piikin”, tapahtuu ovulaatio todennäköisesti 24-48 tunnin päästä positiivisesta tuloksesta.Pregcheck-ovulaatiotestiliuskojen mukana tulee 10 kertakäyttöastiaa, mitkä helpottavat testien käyttöä ja tekevät siitä hygieenisempää. Virtsa kerätään astiaa, josta se imeytetään testiliuskaan.

Munasolun irtoaminen ja ovulaation laskeminen

Ovulaatiolla tarkoitetaan munasolun irtoamista munasarjasta. Ovulaation saa aikaan luteinisoiva hormoni jonka taso alkaa nousta 24-48 tuntia ennen ovulaatiota. Ovulaatio tapahtuu keskimäärin 14 vuorokautta ennen seuraavien kuukautisten alkamista. Ovulaation ajankohta voi vaihdella useallakin päivällä. Ovulaatiota voivat edeltää pienet kiputuntemukset. Ovulaatio on otollisin aika hedelmöittymiselle, ja siksi onkin suosittua käyttää ovulaatiotestejä tuon ajankohdan määrittämiseen. Ovulaation ajankohta voi vaihdella esimerkiksi tunnetilojen muutosten takia tai muista syistä.

Miten ovulaatiotesti toimii?

Ovulaatiotesti mittaa luteinisoivan hormonin (LH) pitoisuutta virtsassa, ja sitä voi tämän vuoksi käyttää apuvälineenä ovulaation määrittämiseen. Terveellä hedelmöittymiskykyisellä naisella LH-tason kohoaminen saa aikaan ovulaation eli munasolun irtoamisen munasarjoista. Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijat ovat todenneet, että LH-tason mittaus on luotettava tapa havaita ovulaatio. Ovulaatio tapahtuu 24-48 tunnin kuluessa positiivisesta testituloksesta.

Ovulaatiotestin käyttö

Ovulaatiotestiä varten otetaan puhtaaseen näyteastiaan virtsaa, johon testitikku kastetaan. Virtsanäytteen oton ajankohdalla ei ole väliä, voit siis tehdä testin mihin vuorokauden aikaan tahansa.Ovulaatiotestin käytön aloitus lasketaan kuukautiskierron mukaan. Kuukautiskierron pituus lasketaan ensimmäisestä vuotopäivästä päivään ennen seuraavan kierron ensimmäistä vuotopäivää. Esimerkiksi jos kiertosi on 28 päivää, aloita testaaminen 11 päivän kuluttua ensimmäisestä kuukautisvuotopäivästä. Tee testi joka päivä viiden päivän ajan tai kunnes LH-pitoisuuden huippu on havaittavissa.

Miten ovulaatiotesti tehdään?

Varmista että testi on huoneenlämpöinen. Kasta testiliuska virtsanäytteeseen niin että nuoli osoittaa näytettä kohti. Ota testi pois näytteestä kolmen sekunnin kuluttua ja aseta se tasaiselle, puhtaalle, kuivalle ja imukyvyttömälle pinnalle. Lue tulos viiden minuutin kuluessa.

Miten tulos luetaan?

2018-05_pregcheck_tuloksen_tulkitseminen_1600x500

Ei LH:n kohoamista: Kontrollialueelle ilmestyy vain yksi väriviiva, tai myös testiviiva ilmestyy näkyviin, mutta se on väriltään kontrolliviivaa haaleampi. Tämä tarkoittaa että LH ei ole kohonnut.

LH:n kohoaminen: Jos testiin muodostuu kaksi väriviivaa ja testiviiva on samanvahvuinen tai tummempi kuin kontrolliviiva ovulaatio tapahtuu todennäköisesti seuraavan 24-48 tunnin kuluessa.

Epäonnistunut: Ei näkyviä viivoja kummallakaan alueella, tai viiva on vain testialueella mutta ei kontrollialueella. Tee uusi testi (käytä uutta testipakkausta).

Raskaaksi

Hedelmöittyminen voi tapahtua 24 tunnin kuluessa ovulaatiosta, jos kuitenkaan munasolu ei hedelmöity, kohdun limakalvo poistuu ja uusi kuukautisvuoto alkaa.Siittiöt voivat hedelmöittää munasolun jopa viiden vuorokauden kuluessa siemensyöksystä, mutta munasolu on elinkelpoinen vain 24 tunnin ajan. Yleinen suositus onkin olla yhdynnässä joka toinen päivä, jolloin siittiöitä on koko ajan valmiina hedelmöittämään munasolun sen irrotessa.

Pregcheck-raskaustestit ja -ovulaatiotestit tarjoavat edullisen ja luotettavan tavan todeta mahdollinen raskaus ja ovulaation ajankohta kotona testaamalla. Kaikki raskaustestien ja ovulaatiotestien pakkaukset on suunniteltu hillityn huomaamattomiksi, jotta ne voi huolettaa ostaa ruokakaupasta suurempaa huomiota herättämättä. Kaikissa raskaustestipakkauksissa ja ovulaatiotestipakkauksissa on mukana selkeät käyttöohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.